Voeding

In deze vragenlijst vragen we naar voeding op het werk. Goede voeding is van belang om in vorm te blijven voor werk en privé. Een gezond gewicht voorkomt ziekten en daarmee uitval of verzuim. Hoe scoort jullie organisatie?

Is er aandacht voor gezonde voeding op het werk?
Ja Ja, maar nog niet optimaal Nee
Is er een coördinator/werkgroep 'gezonde voeding'?
Ja Ja, maar nog niet optimaal Nee
Zijn er middelen om het thema aandacht te geven?
Ja Ja, maar nog niet optimaal Nee
Is de behoefte aan gezonde voeding gepeild?

Ja

Ja, maar nog niet optimaal

Nee

Worden de medewerkers betrokken bij activiteiten rondom gezonde voeding?

Ja

Ja, maar nog niet optimaal

Nee

Is er (vooral) gezond aanbod verkrijgbaar?

Ja

Ja, maar nog niet optimaal

Nee

Wordt een gezonde keuze gestimuleerd? Bijvoorbeeld door lagere prijzen, aantrekkelijke presentatie of gratis proeven?

Ja

Ja, maar nog niet optimaal

Nee

Bieden jullie medewerkers (gratis) fruit aan?

Ja

Ja, maar nog niet optimaal

Nee

Bieden jullie persoonlijke begeleiding aan? Bijvoorbeeld hulp van een diëtiste of gewichtsconsulent wanneer een medewerker zijn voedingspatroon wil verbeteren.

Ja

Ja, maar nog niet optimaal

Nee

De meeste vragen met JA beantwoord, dan bent u goed op weg. Uw organisatie is goed op weg met initiatieven rondom bewegen en werk. Kijk nog eens naar de antwoorden. Welke activiteiten of interventies kunnen nog ingezet worden?

Heeft u meer dan 3 vragen beantwoord met NEE of JA, MAAR NOG NIET OPTIMAAL dan is er nog (veel) ruimte voor verbetering. Wij helpen u graag met deze uitdaging.