FITcheck

De FITcheck is voor iedereen die een leefstijladvies wil. De FITcheck bestaat uit een vragenlijst gecombineerd met fysieke metingen. Er is een onderverdeling in vier topics: voeding, beweging, roken en stress. Na de metingen krijg je een uitgebreid rapport met daarin tips & adviezen.

Klachten staan vaak niet op zichzelf. Je denkt dat je te weinig energie hebt of een fysiek ongemak, terwijl de klacht aandacht vereist op meerdere vlakken. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek krijg je een praktisch verslag met handreikingen waarmee je kunt werken aan jouw gezondheid.

Ik vind het heel belangrijk dat jij je tijdens het onderzoek goed en veilig voelt. Je verdient het om op basis van een een uitgebreid onderzoek de juiste conclusies te kunnen trekken. Ik hanteer daarbij de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, richtlijnen gezonde voeding en Nederlandse FitNorm.

De FITcheck duurt in totaal ongeveer 1,5 uur. In deze tijd neem ik diverse fysieke testen af. Zie hieronder welke testen je kunt verwachten. Tenslotte gaan we in gesprek over de voedingskeuzes, de mentale belasting en beleving in relatie tot werk en privé.

Persoonlijke terugkoppeling

De uitkomsten worden in een gesprek van ongeveer een uur met je besproken. De uitkomsten krijg je daarna toegestuurd.

Geheimhouding en vertrouwelijkheid

De medische gegevens blijven geheim;  het onderzoek dat ik uitvoer, valt onder het medisch beroepsgeheim. Je kunt dus met een gerust hart deelnemen.

Kosten

De uitgebreide FITcheck wordt je aangeboden voor € 149,- inclusief onderzoek, verslag en persoonlijke terugkoppeling.

Test 1: BMI

Wat: BMI wordt berekend aan de hand van het gewicht en lengte
Tijdsduur: max 2 minuten

Test 2: Lichaamssamenstelling/vet %

Wat: De meest betrouwbare manier om jouw lichaamssamenstelling te meten, is de taille te meten met een meetlint en daarna een huidplooi meting te verrichten op 6 plekken. Dat gebeurt met een tang.
Tijdsduur: max 10 minuten

Test 3: HRV Test

Wat: Met deze test wordt de stress- en bloedcirculatie gemeten. Daarmee krijg je een inzicht in mentale- en lichamelijke stress niveaus.
Tijdsduur: 2,5 minuten

Test 4: Spirometer

Wat: Met de spirometer wordt de longinhoud gemeten. Het werkt als een alcohol test, waarbij je zo hard mogelijk moet uitblazen.
Tijdsduur: max 2 minuten

Test 5: Inspanningstest

Wat: De test gaat er vanuit dat er een verband bestaat tussen de hartslag en het maximale zuurstofverbruik. Voor de test kan er gekozen worden voor een hometrainer (fiets) of een loopband.
Tijdsduur: max 5 minuten

Test 6: Knijptest

Wat: Met een handknijptest kan de maximale knijpkracht van de hand worden gemeten. Deze meting is een goede indicatie van de spierfunctie en de totale hoeveelheid spiermassa in het lichaam van de persoon.
Tijdsduur: 1 minuut

Wil je meer weten over de FITcheck of wil je een afspraak maken?

Neem dan contact met mij op.