Wat hebben inwoners van de Noordelijke provincies in hun omgeving nodig om gezond te leven en om in een gezonde omgeving op te groeien? Deze vraag staat centraal tijdens de Healthy Ageing Week die van 6 t/m 14 oktober wordt georganiseerd door: Healthy Ageing Northern Netherlands, UMCG, Gemeente Groningen, Provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen.

Wetenschap en alledaagse situaties worden tijdens de week aan elkaar gekoppeld, zodat jong en oud kunnen ervaren welke rol voeding, zingeving, sociale samenhang en beweging spelen in hun leven én dat van anderen. Spannende activiteiten zoals Zpannend Zernike, maar ook sportieve evenementen, zoals de 4 Mijl vinden plaats tijdens de Healthy Ageing week. Daarnaast worden er lezingen georganiseerd, vinden er workshops plaats en zijn er exposities te bezichtigen. De komende periode wordt het programma van de Healthy Ageing Week verder bekend gemaakt op deze site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *